Prajitura cu aluat faramitat

de tarasmariana in Prajituri, 20 Iun 2014 | 3794 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 300g de faina
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 4 linguri de cacao
  • 70g de zahar
  • 200g de unt

Umplutura :

  • 500g de branza dulce
  • 150g de zahar
  • 150g de smantana
  • 3 oua
  • 2 linguri de amidon
  • 1 pliculet de zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu aluat faramitat:

Aluat : 

Se cerne faina intr-un bol si se adauga toate ingredientele pentru aluat. Se adauga untul taiat cubulete, iar cu buricele degetelor lucram acest amestec pana obtinem un bol cu firimituri

 

Umplutura : 

Mixam vanilia, ouale si zaharul pana devin ca o crema. Intr-un bol se razuieste branza, adaugam smantana, amidonul si se amesteca. Se adauga ouale peste branza cate putin pana se omogenizeaza. Tava o tapetam cu hartie de copt si turnam uniform jumatate din cantitatea de faramituri si turnam compozitia de branza si acoperim cu restul de firimituri. Punem tava la cuptor preincalzit la 180 de grade timp de o ora. Dupa aceea lasam sa se raceasca si scoatem prajitura din forma.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu aluat faramitat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci