Prajitura colorata pentru Craciun

de Lavinia in Prajituri, 24 Dec 2012 | 13358 vizualizari

 

O prajitura delicioasa si aromata care merge de minune pe masa de sarbatoare :)

 

INGREDIENTE

  • Foi:  
  • 10 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 2 oua intregi
  • 250 g zahar
  • 150 g faina
  • 50 g nuci
  • praf de copt
  • colorant rosu si galben
  • 3 linguri ulei
  • Crema de ciocolata:  
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida
  • Crema de nuci:  
  • 250 g nuci macinate
  • 150 ml lapte fiert
  • 100 g zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 200 g unt
  • Crema de nuci si ciocolata:  
  • 1/3 din crema simpla de nuci
  • 150 g nutella
  • esenta de rom
  • Glazura:  
  • 150 g ciocolata
  • 70 ml frisca lichida
  • bombonele colorate

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura colorata pentru Craciun:

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si 100 g zahar. Separat mixam galbenusurile cu ouale intregi cu uleiul si restul de zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugam albusurile peste crema de ou, faina amestecata cu praful de copt cernute si nucile macinate. Impartim compozitia in 2. In prima punem colorant rosu iar in a 2-a colorant galben.

Din fiecare compozitie coacem cate 2 foi intr-o tava 35/25 cm tapetata cu hartie de copt timp de 10-15 min fiecare(testul scobitorii)

Pentru crema de nuci punem intr-un bol nucile, zaharul si laptele oparit. Lasam sa se raceasca complet si adaugam amestecul treptat peste untul mixat spuma cu zaharul vanilat. Oprim 1/3 din crema si o amestecam cu nutella si esenta de rom.

Asamblare:

Foaie roz/ciocolata neagra topita cu frisca/foaie galbena/crema de nuci/blat roz/crema de nuci si ciocolata/blat galben/glazura-bombonele

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura colorata pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]