Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR in Prajituri, 5 Sep 2025 | 85 vizualizari

 

Prima dată am aflat de Cobbler aici, la Andra și la puțin timp după aceea, informațiile despre această prăjitură au tot apărut. Pe net, într-un pliant de la Lidl (care mi-am dat seama că o preluase de la Teo's Kitchen, cu tot cu poze)...
Am devenit curioasă și am căutat informații despre ea: atunci am găsit câteva rețete pe net, majoritatea cu piersici și caise... Am aflat că este un desert rapid cu fructe, făcut mai ales în Anglia și America, un preparat între plăcintă, clafoutis și crumble.
Aveam niște prune în casă și cum nu prea am găsit rețete decât cu fructele menționate mai sus, am ”reinterpretat” ce am găsit, începând cu rețeta Andrei Mihail și a rezultat o prăjitură foarte bună și cu adevărat foarte ușor de preparat.
Am făcut prăjitura într-o tavă termorezistentă de 20/30 cm.
Această prăjitură se poate servi caldă, cu un glob de înghețată, sau rece, pudrată cu zahăr.
Eu am preferat să o servesc rece, pudrată cu zahăr și cu un iaurt gras alături.

 

INGREDIENTE

  • 100 grame de unt
  • 200 ml de lapte
  • 200 grame de făină albă
  • 175 grame de zahăr tos
  • 2 linguri de pesmet
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1-2 lingurițe de pudră de scorțișoară
  • 2-4 anason stelat
  • 8-10 prune
  • Pentru decor:
  • 1 lingură de zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară:

Prunele se spală, se înjumătățesc și se lasă în așteptare.

Într-un bol se amestecă mai întâi ingredientele solide: zahărul tot și cel vanilinat, făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Se adaugă, mixând întruna și laptele, până la omogenizare. Va rezulta un aluat puțin mai dens decât cel pentru clătite.

Se unge cu unt moale, cât se poate de uniform, o tavă termorezistentă. Se presară deasupra ”în ploaie” cele două linguri de pesmet și se toarnă aluatul. Peste aluat se aranjează jumătățile de prune, se presară scorțișoară și se pune și anasonul stelat.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade pentru 50-45 minute.

După acest interval de timp, când prăjitura s-a rumenit frumos, se scoate din cuptor, se lasă puțin la răcit și se presară zahăr pudră, amestecat cu zahăr vanilinat și se porționează.

Prăjitura se poate servi caldă, cu un glob de înghețată, sau rece, pudrată cu zahăr. 

Dacă se servește la micul dejun, sau la cină, se poate pune alături și puțin iaurt gras.

TIPS-URI

1

În unele rețete, untul se adaugă topit în aluat.

2

Puteți folosi și altfel de fructe. Dacă fructele nu sunt bine coapte, ar fi bine să le înmuiați puțin la cuptor, în prealabil (cam 10 minute) amestecate cu o lingură de zahăr). În acest caz, aluatul se va turna peste fructele înmuiate la cuptor, nu veți folosi altă tavă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa din albusuri cu ciocolata si crema de lamaie