Prajitura caramel si ciocolata

de annemarry in Prajituri, 11 Noi 2012 | 7899 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 9 albusuri
  • 150 gr zahar
  • o esenta rom
  • nuca maruntita
  • faina 4-5 linguri

Ingrediente caramel:

  • 9 galbenusuri
  • o cana zahar caramelizat
  • un pachet margarina unirea
  • 200 gr alune
  • Ingrediente glazura ciocolata:
  • 400 grame ciocolata
  • 6-7 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura caramel si ciocolata:

Blatul: se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul,esenta de rom,nuca si la urma faina.Compozitia se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor pt.25 min. Apoi se scoate si se lasa la racit.

Crema caramel: se caramelizeaza o cana de zahar,apoi se adauga margarina si se lasa la foc mic pana se topeste zaharul.Apoi se adauga galbenusurile batute bine,si se amesteca repede la foc mic.Dupa ce se ingroasa punem alunele.

Glazura: se topeste ciocolata la bain-marie, si apoi adaugam laptele.

Asamblare; Dupa ce s-a racit blatul,punem o parte din glazura de ciocolata si lasam sa se intareasca,apoi punem crema caramel,dupa ce s-a intarit si aceasta pune restul de glazura de ciocolata.se da la rece pt cateva ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu ciocolata