Prajitura cafelina

de stefy_a in Prajituri, 13 Dec 2016 | 9756 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat (pentru 2 blaturi si o tava de 34/24):

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 140 g nuci macinate
  • 2 linguri cu varf faina
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita esenta rom sau vanilie

Crema de ness:

  • 400 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 100 g ciocolata rasa
  • 50 g faina (3 linguri)
  • 2 linguri cacao
  • 5 g ness
  • o lingurita esenta rom sau vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cafelina:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana devin spuma ca de bezea. Se adauga apoi, praful de copt si treptat galbenusurile amestecand in continuu. Se adauga si faina si se mixeaza usor. Se adauga nucile, amestecand incet pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale si se toarna o jumatate intr-o tava (34/24cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor (preincalzit la 180 grade C) pentru 10-15 minute. Cand este gata, se scoate din tava si la fel se procedeaza si cu restul de compozitie; vor rezulta doua blaturi subtirele :)

 Crema de ness:

Laptele si zaharul se pun intr-un vas si se mixeaza usor, apoi se adauga faina, cacaua si nessul. Se amesteca cu grija si apoi se pune vasul pe foc mic si se amesteca in continuu, pana crema fierbe si se ingroasa (ca o budinca). Se lasa la racit, apoi se adauga treptat untul (inainte ca crema sa fie racita complet) si se amesteca pana se incorporeaza total.

Se unge prima foaie cu 2/3 din crema, se pune peste crema cealalta foaie si se unge cu restul de crema. Se presara peste ea 100 g ciocolata rasa si se lasa la frigider pentru 2 ore inainte de a o portiona.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cafelina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (12)

Rocsi 1

14.12.2016, 21:17

Ce bunatate este!

miki_a 1

17.12.2016, 15:41

Steffy......ce retete bune ai! Felicitari!

stefy_a 1

17.12.2016, 16:49

multumesc miki!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]