Prajitura "Black or White"

de Brindusa in Prajituri, 25 Iun 2010 | 10428 vizualizari

 

Azi se implineste un an de cand a murit Michael Jackson. Eu, ca un fan inrait ce am fost si voi fi am facut prajitura asta in amintirea lui.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua, separate
  • 180 g zahar pudra
  • 50 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 50 g cacao
  • Bezeaua
  • 6 albusuri
  • 300 g zahar tos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Black or White":

Se incepe cu blatul:

Incalzeste cuptorul la 180C si pregateste o tava de dimensiuni maxim 40 cm x 40 cm. Daca tava e mai mare, blatul iese prea subtire. Unge-o cu unt si tapeteaz-o cu faina.

Bate albusurile spuma tare. Amesteca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc. Adauga faina, cacao, praf de copt (cernute in prealabil) si la sfarsit usor albusurile. Toarna in forma si coace 15 minute, pana blatul e jumatate facut. Pune bezeaua si mai lasa 15 minute

Bezeaua Bate albusurile tare, apoi adauga cate o lingura de zahar, batand bine dupa fiecare adaugare. In final trebuie sa rezulte o textura cremoasa si lucioasa. Mai multe poti citi aici

Lasa la racit blatul cu bezeaua. 

Crema:

La baia de aburi amesteca untul, galbenusurile si cacao pana ce crema se intareste. Lasa la racit si pune untul. Unge bezeaua cu crema. Da la rece ca sa se intareasca bine.

Taie cu un cutit ascutit, tinut in apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Black or White"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

nadina73 1

26.06.2010, 16:50

foarte bine arata 5 furcu

Oany 1

19.07.2010, 13:56

meriti 5 furcu! e nemaipomenita! Felicitari!

bianca92 1

26.10.2013, 18:43

o bunatate. Imi place mult de tot

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piersici si ricotta