Pogaci cu cașcaval

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 13 Noi 2014 | 10051 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină albă
  • 380 g unt de 85% grăsime
  • 3 gălbenușuri
  • 50 g drojdie proaspătă
  • 100 ml lapte
  • 5-6 lg smântână
  • 3 lgt sare
  • 200-250 g cașcaval
Portii: 135
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogaci cu cașcaval:

Într-un vas se cerne făina,  se adaugă sarea, gălbenușurile,  untul tăiat bucățele mici, smântâna și drojdia dizolvată în cei 100 ml lapte călduț. Se frământă toate la un loc până obținem un aluat omogen și care nu se lipește de degete.  Se întinde pe masa de lucru o foaie de jumătate de deget grosime, se unge cu albușurile bătute și se rade cașcavalul deasupra.  Se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar (sau dacă aveți altceva), se așează in tavă,  se lasă cca 10-15 minute să crească și apoi se dau la cuptor. Se lasă până se rumenesc frumos deasupra.

Mie mi-au ieșit 135 de bucăți pe numărate.  :d

Poftă bună! 

TIPS-URI

1

Dacă aluatul cere, se mai poate adăuga smântână.

2

Se pot presăra deasupra semințe de chimen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogaci cu cașcaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv clatite cu sunca si cascaval