Pogacele cu jumari

de Criss in Aperitive / Garnituri, 30 Ian 2013 | 5367 vizualizari

 

Desi mi-au iesit foarte bine pentru prima incercare, nu sunt printre favoritele mele, ba chiar pot spune ca nu-mi plac deloc. Le-am facut insa in mod special pentru sot caruia ii plac foarte mult. Reteta ii apartine lui goldielocks de pe Bucataras. (eu am facut mici modificari)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -600 g faina
  • -1 ou
  • -1 lingurita sare
  • -25 g drojdie
  • -1 lingurita zahar
  • -200 ml lapte
  • -2 linguri margarina/unt
  • Pasta de jumari
  • -300 g jumari
  • -sare
  • -piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si zaharul si se lasa la dospit 15 minute. Cand a inceput sa faca bule de aer se amesteca cu faina, smantana, margarina, sarea si se framanta bine aluatul. Se lasa la crescut intr-un loc ferit de curentii de aer rece cel putin 30 minute. (Eu l-am lasat o ora, timp in care si-a dublat volumul.)

Dupa ce a crescut frumos se intinde intr-un dreptunghi de vreo 6-7 mm grosime. Din jumarile date prin masina de tocat (sau robot de bucatarie, dupa caz) se face o pasta care se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Jumarile se intind uniform pe aluat si se incepe impaturirea. Laturile mai putin late ale dreptunghiului se aduc spre mijlocul aluatului, apoi se indoaie pe linia de imbinare ca si cand ai inchide o carte. Apoi se mai indoaie inca o data pe latura cea mai lunga. Se pune in frigider dupa ce s-a infoliat, pentru 30 minute

Dupa scurgerea timpului se mai repeta operatiunea "impaturire+frigider" inca de 2 ori. Dupa ultima impaturire se intinde aluatul intr-un dreptunghi destul de grosut si se taie in diferite forme, se lasa la crescut, se ung cu ou batut, se introduc in cuptorul preincalzit, se coc pogacelele si se savureaza alaturi de un pahar de bere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu leurda si cascaval