Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 31 Mai 2024 | 2351 vizualizari

 

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză gorgonzola, un deliciu ușor și rapid.
Iată cum poți pregăti un aperitiv rapid din numai 3 ingrediente de bază. Te vei bucura de o textura crocantă combinată cu cremozitatea brânzei gorgonzola. Un deliciu!
Pentru aceste Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză gorgonzola ai nevoie de doar câteva ingrediente: aluat foietaj, ceapă și brânză gorgonzola.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză gorgonzola:
  • Foietaj 1 foaie
  • 200 gr brânză gorgonzola cremoasă
  • Oțet balsamic 6 lingurițe
  • Ulei de măsline 6 lingurițe
  • 2-3 cepe roșii potrivite
  • Cimbru proaspăt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola:

Cum se prepară Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză gorgonzola:

Curăță și feliază ceapa întreagă. 

Pregătește o tavă tapetata cu hârtie de copt.

Pune câte o linguriță de ulei de măsline, apoi câte o linguriță de oțet balsamic pe hârtia de copt. Adaugă sare și piper deasupra.

Așază felii de ceapă peste uleiul de măsline.

Taie aluatul în 6 porții egale. Așază câte o fâșie de aluat peste ceapă și presează ușor marginile cu ajutorul unei furculițe, apoi înțeapă ușor fiecare plăcintă.

Coace plăcintele formate în cuptorul preîncălzit la 200 grade C, timp de 15-20 minute, până se rumenesc frumos.

Scoate plăcintele din cuptor și așază deasupra fiecăreia câte o lingură de brânză gorgonzola. Garniseste plăcintele cu crenguțe de cimbru.

Servește plăcintele cu mare poftă, sunt savuroase!

Îți recomandăm și rețeta de Placinte pizza, super rapide, delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

vasimur 1

01.06.2024, 22:22

Rocsi 1

07.06.2024, 20:09

Panacris 1

17.02.2025, 13:43

Pfff, azi cred ca le vine randul!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]