Placinta de mere

de SanatateAcasa in Mancaruri de post, 18 Mar 2012 | 5587 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 de grame de faina integrala
  • 1 cana cu fructoza
  • sucul de la o lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 1 kilogram de mere Jonathan
  • 1 lingurra cu scortisoara
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 1 praf de copt
  • putina apa calda
  • putina faina pentru tapetat tava.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de mere:

Se dizolva praful de copt in sucul de lamaie. Se adauga apa calda, coaja de lamaie, uleiul si se adauga faina incetul cu incetul. Se framanta. Se lasa sa creasca si se acopera cu servet. Aluatul va sta la loc cald.

Merele se spala. Se dau pe razatoare. Merele rase se amesteca cu fructoza si scortisoara. Aluatul se imparte in doua bucati. Se intinde aluatul, ca si cum obtineti doua foi. Se intinde pe una dintre foi umplutura, se adauga apoi cea de-a doua foaie, procedati asa cu foile in tava. Dar, aveti grija! Tava trebuie tapetata cu putina faina.

Se lasa placinta in cuptorul incalzit, la foc mediu, circa 1 ora, pana ce se rumeneste.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]