Placinta cu trei feluri de branza si ceapa verde

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2011 | 7867 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • ·         225 gr faina
  • ·         150 gr unt rece, taiat cubulete
  • ·         1 lingurita zahar pudra
  • ·         1 lingurita praf de copt
  • ·         ½ lingurita bucarbonat de sodium
  • ·         1 ou
  • Umplutura
  • ·         250 gr branza ricotta
  • ·         250 gr mozzarella, taiata cubulete
  • ·         100 gr Grana Padano, razuit
  • ·         2 legaturi de ceapa verde, tocata
  • ·         3 oua
  • ·         100 ml lapte
  • ·         200 ml smantana
  • ·         sare, dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu trei feluri de branza si ceapa verde:

1.       Incinge cuptorul la 200°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt.

2.       Pentru aluat, amesteca faina cu praful de copt, zaharul pudra si bicarbonatul de sodium. Adauga untul si amesteca pana se obtine o compozitie usor sfaramicioasa.Adauga oul si framanta pana la omogenizare.Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina apoi aseaza-l in tava pregatita, radicand aluat si pe margini. Inteapa aluatul cu o furculita in unele parti apoi da la copt 10 minute.

3.       Pentru umplutura amesteca bine toate ingredientele.

4.       Dupa cele 10 min, scoate aluatul din cuptor, toarna umplutura. Micsoreaza temperature cuptorului la 160°C si da placinta la copt 50-60 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu trei feluri de branza si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateu de ficat cu busuioc si nucsoara