Placinta cu spanac si oua

de Criss in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2014 | 3689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri lapte rece
  • Umplutura:
  • 1 kg spanac
  • 8 oua fierte
  • 2 oua crude
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 catei usturoi
  • 300 g telemea
  • 80 g cascaval
  • 1 lingura pesmet
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si oua:


Pentru crusta, se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga apoi oul si laptele sau apa rece, apoi se framanta un aluat elastic si nelipicios. Aluatul se inveleste in folie si se pune in frigider o ora.
Spanacul se opareste, se scurge si se toaca marunt. Ceapa se toaca, se caleste in putin ulei, se adauga usturoiul zdrobit, spanacul tocat , telemeaua rasa, ouale batute, sare si piper si se amesteca bine. Intr-o tava de tort se intind 2/3 din aluat astfel incat sa se acopere si peretii formei de tort. Peste aluat se presara pesmet care va absorbi umezeala spanacului. Se pune umplutura de spanac, se aseaza cele 8 oua fierte, se rade cascavalul deasupra si se acopera cu restul de aluat. Aluatul se unge cu galbenus de oua amestecat cu putin lapte. Se coace placinta aproximativ 45 minute la foc mic.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si oua" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]