Placinta cu mere (Post)

de Lavinia in Prajituri, 21 Noi 2012 | 44001 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g margarina Rama topita
  • 1 pahar zahar
  • 1 plic drojdie
  • 1 vf lingurita de sare
  • 1 pahar apa minerala calduta
  • faina cat cuprinde
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 500 g mere razuite si stoarse bine
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere (Post):

Se amesteca faina cu drojdia, sarea, zaharul,zaharul vanilat apoi se adauga apa calduta, margarina topita si se framanta bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini(10 min) Lasam la dospit 30-35 de min la loc caldut.

Pentru umplutura calim merele impreuna cu zaharul timp de 10 minute. Cand s-a racit adaugam scortisoara .

Impartim aluatul in 2 parti egale si intindem foile pe folie sau hartie de copt. Se pune prima foaie in tava ,se adauga umplutura si se niveleaza bine apoi se adauga si cealalta foaie (intoarceti foaia cu folia in sus presati bine si dezlipiti incet folia de pe foaie)

Dati la cuptor pentru 35 de minute (sau mai mult) pana se aureste .

Eu am uns-o cu miere si a capatat o culoare tare frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere (Post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post glazurata