Placinta cu mere

de camelia75 in Dulciuri, 13 Mai 2013 | 11076 vizualizari

 

O placinta aromata cu un aluat fraged.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru foi

  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 1 ou
  • 400 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita otet

 Ingrediente pentru umplutura din mere

  • 1 kg mere
  • 200 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurite esenta rom
  • scortisoara dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Mod de preparare umplutura

Merele le curatam de coaja si le taiem cubulete.Le punem la calit cu zaharul,zaharul vanilat la foc mic,pana se inmoaie si se evapora lichidul.Dupa ce tragem dupa foc,adaugam esenta de rom si scortisoara dupa gust.Cat timp se raceste ne apucam de facut foaia.

Mod de preparare foaie

Laptele,uleiul si zaharul le punem intr-un vas pe foc si le lasam sa dea in cateva clocote.Lasam sa se racoreasca si adaugam oul,bicarbonatul stins cu otet si faina.Trebuie sa iasa un aluat elastic,nelipicios.Se imparte aluatul in doua parti.Intindem prima foaie pe care o asezam in tava tapetata cu unt si faina(Dimensiunea tavii este de 28/22.).Punem umplutura de mar si acoperim cu a doua foaie.
Dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit grade timp de 30-40 minute.
O taiem numai dupa ce s-a racit si o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere la tigaie-de post