Placinta cu mere

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 23 Oct 2011 | 28309 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • Foi:
  • 170 g unt
  • 150 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 700 g faina
  • 15 g praf de copt
  •  
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • Zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Foi:

Untul se freaca cu zaharul pana ce acesta incepe sa se topeasca,apoi se adauga galbenusurile,pe rand,mixand dupa fiecare. Se adauga si laptele caldut si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia umeda (se schimba paletele pentru aluat). Se formeaza o bila de aluat care se da la frigider pana la prepararea umpluturii:

 Umplutura:

Merele se dau pe razatoarea cu gauri mai mari,se stropesc cu zeama de lamaie si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul,untul si scortisoara. Se calesc 7 minute,apoi se opreste focul si se lasa sa se raceasca.

 Aluatul se scoate din frigider,se imparte in doua parti egale si se intinde prima foaie care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Merele se scurg de siropul lasat si se aseaza peste foaia de aluat. Se acopera cu cealata foaie.

 Prajitura se coace timp de aproximativ 45 minute la temperatura medie-mica. Se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se proportioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti spritati