Placinta cu dovleac

de Ina in Dulciuri, 13 Sep 2016 | 15092 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina ( aproximativ )
  • un praf de sare
  • o cana cu apa rece
  • 2­-3 linguri ulei

Umplutura:

  • dovleac de placinta
  • zahar tos
  • scortisoara pudra

Zahar pentru pudrat

Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Punem faina intr-un vas incapator  formand in centru un crater in care presaram un praf de sare si putin ulei. 

Incepem sa adaugam apa rece, putin cate putin, incepand si framantatul. 

Obtinem o coca potrivit de tare dar pufoasa, pe care o impartim in 4­-6 bucati pe care le intindem cu sucitorul pe masa infainata, pana obtinem foi foarte subtiri. 

Ungem cu ulei foile si asezam pe jumatate din foaie un strat de dovleac ras peste care presaram 1-2 linguri cu zahar si praf de scortisoara.

Aducem capetele aluatului spre interior si rulam foaia astfel incat sa pastram in interior compozitia. Sulurile obtinute le asezam in tava unsa cu ulei. 

Taiem cu cutitul rulourile din tava formand astfel feliile de placinta pe care le ungem cu ulei.

Dam tava la cuptor 45­-50 minute, apoi scoatem placinta si o pudram cu zahar.  

Se poate servi si nepudrata daca umplutura este suficient de dulce.

TIPS-URI

1

Aluatul se poate utiliza imediat ce este preparat, fara a se mai lasa la odihnit.

2

Se foloseste obligatoriu apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]