Placinta cu dovleac

de Adinacarla in Dulciuri, 30 Oct 2010 | 9744 vizualizari

 

Daca tot am primit un dovleac de la ai mei din gradina m-am pus pe treaba

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta
  • 1 cana zahar ( 250g)
  • dovleac aprox. un kg
  • scortisoara
  • gris
  • ulei
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Am curatat de coaja dovleacul, i-am scos semintele si apoi l-am dat pe razatoarea mare. Peste dovleacul ras am pus zahar si l-am lasat sa stea asa 1-2 ( timp in care am fost cu fetele mele la plimbare). apoi  am stor bine de zeama dovleacul.

Am tapetat tava cu hartie de copt ( sa fiu sigura ca nu mi se prinde placinta de tava...e prima data cand fac).

Am asezat prima foaie de placinta in tava am uns-o cu ulei, la fel am procedat si cu urmatoarele dou foi. Dupa ce am pus intava 3 foi de placinta si le-am uns pe fiecare cu putin ulei am asezat un strat de dovleac ras peste care am presarat scortisoara si putin gris.

Am pus dinou cate 3 foi de placinta unse cu ulei si peste ele iar un strat de dovleac presarat cu scortisoara si putin gris.

Am repetat astfel "operatiunea" pana cand au mai ramas doar 3 foi. Ultimile trei foi l-am uns deasemenea cu ulei. Am uns si ultima foaie bine cu ulei si am dat tava in cuptorul incins. Am lasat pana cand s-a rumenit.

Cand a fost rumenita am scos tava din cuptor si am stropit placinta cu putina apa si am acoperit-o cu un prosop curat ca sa se inmoaie...aproximativ 10-15 minute.

Dupa ce am putut s-o tai...am taiat-o bucatele si am pudrat-o cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Am presarat gris pentru a absorbi sucul lasat de dovleac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava