Placinta cu carne tocata si cascaval

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2016 | 12961 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 400 g faina alba
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 200 g smantana
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura
  • 500 g carne de porc si pui(am tocat jumatate pulpa de porc si jumatate piept de pui)
  • 3 cepe
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 2 frunze de telina
  • 175 g cascaval
  • 1 lingurita rasa cu boia dulce de ardei
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingurita marar uscat
  • Mai avem nevoie
  • 2 galbenusuri pentru uns placinta
  • faina pentru infainat masa de lucru
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne tocata si cascaval:

Incepem cu aluatul deoarece acesta dupa ce il pregatim trebuie sa stea la frigider timp de 30 min.,timp in care ne ocupam de umplutura.

Intr-un vas punem untul moale ,taiat cubulete mici,faina,oul,smantana si sarea.

Framanatam cu mana (nu foarte mult,circa 2-3 min.).

Din aluatul obtinut formam o bila  pe care o acoperim cu folie alimentara si apoi o dam la rece,la frigider pentru circa 30 min.

Si asa cum am spus mai sus in acest timp ne ocupam de umplutura.

Tocam carnea si odata cu ea ceapa si frunzele de telina.

Dupa ce am tocat totul trecem la operatia de amestecare.

Punem la incins o tigaie mai larga ,antiderapanta si asezam carnea tocata in ea.Focul trebuie sa fie moderat.

Amestecam din cand in cand.

O sa observam ca la inceput carnea o sa lase apa.

Lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culaoarea iar apa s.a evaporat.

Luam de pe foc tigaia cu carne si lasam sa se racoreasca.

Adaugam peste carne ,ouale,smantana,mararul si boiaua.

Condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat .

Amestecam bine pentru o buna omogenizare.Taiem cascavalul cubulete.

Incorporam cubuletele de cascaval in amestecul de mai sus  si amestecam.

Asamblare placinta

Scoatem aluatul din frigider si il punem pe masa infainata.

Intindem aluatul intr.o foaie cu ajutorul sucitorului.

Taiem surplusul de aluat de pe margini pentru ai da o forma egala.

Asezam umplutura pe lungimea aluatului ,pe mijlocul acestuia( ca in poza).

La capetele aluatului,atat sus cat si jos ,lasam o portiune de cativa centimetri neacoperita cu umplutura.

Taiem partile laterale(cele din dreapta si stanga aluatului)in fasii late de circa 2 cm. pana aproape de compozitie.

Mai intai tragem peste umplutura portiunea de aluat neacoperita de la capetele(sus,jos) umpluturii.

Tragem apoi fasile de aluat una peste alta de sus pana jos.(putin oblic)

Pentru ca imi ramasese putin aluat de la taierea marginilor am decupat niste frunzulite pe care le-am aplicat deasupra.

Cand am terminat operatiunea de asamblare am uns  placinta cu galbenus si am asezat.o  intr.o tava tapetata cu hartie de copt.

 

   Dam la cuptorul preincalzit, la 180grade timp de aproximativ 45-50 min.

Scoatem placinta din cuptor,lasam sa se racoreasca si apoi putem felia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne tocata si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crochete din branza de burduf