PLACINTA CU CARNE

de nico_nico in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2016 | 4014 vizualizari

 

E o placinta ideala ca aperitiv .Merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina,
  • 4 linguri pline cu untura de porc,
  • 4 linguri smantana,
  • 2 oua,
  • 50 gr lapte
  • drojdie cat o nuca,
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 700 gr carne de porc tocata,
  • 2 cepe mari,
  • 2 oua,
  • 1 lingura pasta de ardei (proaspata facuta din ardei rosu),
  • frunze de marar si patrunjel verde,
  • 4 linguri pesmet,
  • condiment pentru carne ,
  • piper
  • +1 galbenus(pentru uns deasupra).
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PLACINTA CU CARNE:

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat bun de intins foi.(se fac 2 foi).   Pentru umplutura se caleste ceapa taiata marunt apoi punem carnea de porc tocata si se lasa pe foc pana se schimba culoarea.Apoi se adauga pasta de ardei si se mai lasa cam 20 minute pana se patrunde carnea(daca trebuie se adauga din cand in cand apa ca sa nu se prinda de tigaie).La final adaugam ouale,frunzele de marar si patrunjel,condiment, piperul si la urma pesmetul.    Intr-o tava dreptunghiulara se pune o foaie din aluat apoi umplutura apoi a doua foaie pe care o intepam cu furculita.Deasupra ungem foaia cu galbenus de ou.Se coace la foc potrivit cam 35-40 minute pana deasupra e rumena.

Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTA CU CARNE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Geantak (Placinta cu carne tatareasca)