Placinta cu branza si stafide

de Oana in Prajituri, 3 Ian 2011 | 11157 vizualizari

 

Blatul si toppingul de la "american pie" sunt dementiale, se pot umple cu ce-ti trece prin cap, placinta cu mere, dovleac, prune si de ce nu, branza. Cand avem pofta de ceva dulce, e cea mai rapida prajitura si atat de gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200g faina
  • 120 g unt
  • 30 ml lapte
  • o lingurita si 1/2 zahar
  • aproape o lingurita de sare
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri gris
  • 3 oua
  • 100 g stafide
  • esenta de vanilie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Topping:
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 100 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

 Se pun stafidele la inmuiat in apa fierbinte.

Se amesteca ingredientele pentru blat, untul sa fie la temperatura camerei, se framanta pana se obtine o bila de aluat, apoi se intinde cu mainile intr-o tava rotunda si se ridica si pe peretii formei. Se pune forma la rece.

Se pregateste umplutura: se scurg stafide, se amesteca cu mixerul branza de vaci cu ouale, se toarna frisca lichida, grisul, zaharul vanilat, vanilia si stafidele. Se toarna compozitia de branza peste aluatul din tava, apoi se pregateste toppingul. Se amesteca untul moale cu faina si zaharul si se formeaza firimituri care se pun peste branza.

Tava se pune in cuptorul incins, la foc mic, pana se incheaga bine compozitia. Se scoate si se lasa la rece, apoi se pudreaza cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

In compozitia de branza nu se mai adauga zahar, toppingul de aluat este destul de dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu piure de caise