Placinta cu branza

de Bunica in Dulciuri, 17 Ian 2015 | 5353 vizualizari

 

Aveam i frigider o bucata de branza pe care o dadeam de colo pana colo.Asa ca am i-am pus gand rau,am facut-o o placinta.A iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foi de placinta
  • 4 oua
  • 500 g. branza telemea de vaca
  • 400 g. iaurt de capra
  • 100 g. merisoare
  • 100 g. zahar
  • coaja de la o lamaie
  • zahar vanilat
  • ulei pentru uns foile
  • 200 ml. lapte
  • 100 g. zahar
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Pregatesti intai compozitia de branza.

Ouale se mixeaza cu zaharul ,cat sa se amestece bine,adauga branza rasa,iaurtul,coaja de lamaie,vanilia si merisoarele.

Tapetam o tava cu hartie de copt.

Tava mea a avut dimensiunea 25/35 cm.

Unge hartia cu ulei si aseaza o o foaie din aluat.

Pui 4 foi ungand cu ulei fiecare foaie .

Pune jumatate din compozitia de branza si apoi inca 3 foi si cea de-a doua parte a compozitiei de branza.

Deasupra pui inca 3 foi de placinta.

Se unge si ultima foaie.

Portionam si dam la cuptorul incins la 170 grade.

Cat placinta sta in cuptor se fierbe laptele cu zaharul si vanilia pana la topirea zaharului.

Cand este rumenita se stinge focul si se opareste cu laptele pregatit.

Lasam in cuptor sa se raceasca.

 

 

TIPS-URI

1

Laptele pentru oparit trebuie sa fie fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

ieri la 09:18

Cremă de ouă - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 23.07 la 09:47

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

pe 22.07 la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoici