Placinta cu branza

de GABRIELACALI in Prajituri, 18 Dec 2014 | 5631 vizualizari

 

Este un preparat foarte potrivit de luat la pachet pentru gustarea de scoala...

 

INGREDIENTE

  • Aluatul l-am pregatit din
  • 1/2 kg faina,
  • 1/4 cubulet de drojdie,
  • 300 ml apa calduta,
  • 1 lingura de zahar si 1 lingurita de sare
  • Umplutura este din
  • 300 g branza telemea de vaca,
  • 2 oua
  • In plus, mai e nevoie de
  • 100g margarina Rama mit Butter.
  • 2 oua si o cutiuta mica de iaurt natural,
  • ulei.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Aluatul l-am pregatit amestecand faina cu drojdia diluata in apa calduta cu zahar si sare. Am framantat un aluat potrivit de moale si elastic. L-am impartit in 2 si fiecare bucata am intins-o in foaie cat de subtire, pe care am stropit-o cu ulei. Peste fiecare jumatate de foaie am pus jumatate din compozitia de branza distribuita uniform. Am pliat foaia cu compozitia inauntru si am incretit-o cu mana. Am taiat-o pe masura tavii.

Compozitia de branza am preparat-o din branza data pe razatoare si oua. Am amestecat totul intr-o masa omogena.

Placinta am pus-o intr-o tava cu hartie de copt si am pus bucatele de margarina peste ea, din loc in loc.  Peste placinta asezata frumos, am turnat amestecul de iaurt cu oua si l-am distribuit uniform.

Am dat placinta la cuptor la foc mediu pana s-a rumenit frumos, cam 45 de minute.

TIPS-URI

1

Rama mit Butter

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice