Pizza cu ton si porumb

de mirela0911 in Pizza, 19 Ian 2020 | 5412 vizualizari

 

O pizza nu se refuza niciodata, indiferent de topping-ul ales. Daca nu va place cu ton, puteti folosi orice alte ingrediente va plac.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 900 g faina alba
  • 1 lgt de sare
  • 480 ml apa calduta
  • 4 lg ulei de masline
  • 1 lgt drojdie uscata

Pt. topping:

  • sos de rosii facut in casa
  • 1 conserva ton in ulei
  • porumb din conserva
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 catel mic de usturoi
  • 100 g mozzarela
  • masline negre
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton si porumb:

Intr-un bol se pun toate ingredientele si se amesteca bine. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca 30 de minute.

Intre timp se pune tonul sa se scurga de ulei. Se curata usturoiul si se taie felii. Ardeiul gras se spala si se taie cubulete mici. 

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, se rupe jumatate din aluat si se intinde pe masa infainata. Se asaza aluatul intr-o tava rotunda de pizza cu diametrul de 32 cm. Se unge aluatul cu sosul de rosii apoi se pune tonul pe toata suprafata. Se presara usturoiul feliat, boabele de porumb, ardeiul gras si maslinele. Se rade deasupra mozzarela si se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 15 minute. Se urmareste pana se roseste usor. 

Din restul de aluat se prepara o pizza cu ce ingrediente preferati. 

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Din cantitatea data de aluat, se pot prepara 2 pizza. Una am preparat-o cu ton, cealalta cu sunca, carnati, porumb, etc.

2

O conserva de ton ajunge doar pentru o pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton si porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

RODIMUR 1

20.01.2020, 12:23

Am făcut și eu pizza cu pește și ne-a plăcut mult...!

Rocsi 1

20.01.2020, 19:30

Ancutsa 1

30.01.2020, 16:42

Cu ton nu am mai incercat, dar a ta arata grozav!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]