Pizza cu ciuperci si bacon

de La Ancuta in Pizza, 23 Ian 2011 | 4065 vizualizari

 

cu blat subtire si crocant :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 150 ml apa
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 praf de zahar

Sos:

  • 5 linguri bulion
  • 3 catei de usturoi
  • cimbru
  • oregano
  • sare, piper

Topping:

  • 2 borcane ciuperci
  • 5-6 felii bacon
  • 100 g cascaval
  • cateva masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ciuperci si bacon:

Blatul:

Cernem faina intr-un caston si adaugam pe rand drojdia, apa calduta, uleiul, sarea si zaharul.

Framantam un aluat nelipicios si elastic.

Acoperim si lasam la dospit la loc cald, 45 de minute.

Dupa ce a dospit intindem aluatul in tava unsa cu putinulei. Eu am folosit tava de la aragaz.

Pentru sos amestecam bulionul cu usturoiul pisat si condimentele si il intindem uniform pe blat.

Scurgem ciupercile si le punem pe blat.

Radem deasupra cascaval, pe razatoarea cu ochiuri mari si asezam cateva felii de bacon si cateva masline.

dam la cuptor la foc potrivit 15-20 de minute, pana se topeste cascavalul si baconul se rumeneste frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ciuperci si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa cu de toate