Pizza cu blat subtire

de Gherca Daniela in Pizza, 7 Iul 2014 | 6400 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • ulei de masline aprox. 3 linguri
  • apa, aprox. 250 ml
  • Umplutura:
  • jumatate de baton salam
  • sunca presata
  • jumatate de ardei
  • Jumatate de rosie
  • 1/4 de ceapa
  • branza emmentaler
  • motzzarella
  • ketchup
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat subtire:

Drojdia o dizolvam in apa calduta, lingura de zahar si 2 linguri de faina si amestecam pana omogenizam bine totul.

Punem faina intr-un bol impreuna cu sarea, amestecam cu un tel, pe urma facem un gol in mijloc si punem drojdia, apoi turnam apa calduta treptat, si in acelasi timp amestecam cu mana pana se incorporeaza toata faina, punem si uleiul si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul de pizza nu necesita sa il intindem cu sucitorul, il modelam cu degetele pana ajungem la forma dorita ( rotunda sau dreptunghiulara).

Mie mi-au iesit 2 pizza mari dreptunghiulare ( foto).

Pentru umplutura: salamul, ardeii, ceapa, rosia si sunca presata le-am taiat in in bucati, iar peste blat am pus kechup, pe urma salamul, sunca, ardeii, ceapa, felii subtiri de rosii, apoi am pus branza emmentaler si branza motzzarella, si inca putin ketchup. Dam la cuptor pentru 20-25 min.

TIPS-URI

1

blatul iese pufos daca nu il intindem foarte tare, sotului meu ii place mai crocant, si l-am facut mai subtire :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat subtire" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat fraged