Pizza cu blat perfect

de Gherca Daniela in Pizza, 15 Iul 2014 | 7039 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 ceasca si jumatate de apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 cesti si jumatate de faina
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare
  • oregano
  • Topping:
  • salam
  • felii subtiri de sunca
  • ardei
  • ceapa taiata julienne
  • rosii
  • cascaval ras emmentales
  • mozzarella
  • kechup
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat perfect:

Blatul:  

In bolul care framantam punem apa calduta si peste rasturnam plicul de drojdie uscata si lasam asa fara sa amestecam 5 minute. Pe urma adaugam uleiul, faina, sarea si oregano. Faina o punem treptat si cu mana framantam usor pana la incorcorarea aluatului. Framantam aluatul timp de 10 minute, pana nu se mai lipeste deloc de maini. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 2 si intindem in ce forma dorim, dar sa fie foarte bine intins, destul de subtire, apoi ungem aluatul cu kechup si punem topping dupa preferinte.

Dam la cuptor pentru 25 - 30 min pana ce marginea s-a facut usor maronie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat perfect" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu salam italian