Pizza casei

de Ina in Pizza, 28 Sep 2013 | 7867 vizualizari

 

In sfarsit, le-a venit randul si pizzulicilor la postare :))

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 4 linguri cu ulei
  • 500 ml. apa
  • 600 g faina
  • un plic praf de copt
  • piper
  • sare
  • Umplutura :
  • 350 g. kaizer
  • 500 g. ciuperci conservate
  • 200 g. masline fara samburi
  • 500 g. cascaval
  • 600 ml. suc de rosii
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza casei:

( Cantitatile sunt date pentru doua tavi obisnuite de aragaz )

Mixam ouale cu un praf de sare. Adaugam uleiul, apoi  treptat  si alternand, faina si apa . Cand obtinem compozitia de consistenta dorita ( un pic mai groasa decat la  pandispan) adaugam praful de copt, sare, piper si continuam sa mixam pentru omogenizare.

Lasam aluatul sa se linisteasca, timp in care pregatim ingredientele de umplutura : Feliem kaizerul si maslinele, cascavalul il dam pe razatoarea mare. Spalam ciupercile intr-o sita si le scurgem bine.

Intr-o tava  tapetata cu hartie de copt turnam jumatate din compozitia de aluat, cealalta jumatate pastrand-o pentru cea de-a doua tava.

Adaugam ingredientele pe rand, astfel incat sa acoperim toata suprafata aluatului, in mod egal .

Dam la cuptor cca. 40 minute, avand grija sa intoarcem tava dupa cca 25 minute, pentru coacere uniforma.

Cand blatul se desprinde de peretii tavii presaram cascaval ras  si mai lasam 10 minute la cuptor , pana ce acesta se topeste. 

Scoatem tava din cuptor si servim pizza fierbinte, cu sos de rosii, sau o feliem si-o aranjam pe un platou, pentru a fi servita ca aperitiv, la un bufet rece.

TIPS-URI

1

Cantitatea de apa si faina variaza in functie de cata pizza dorim sa facem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza casei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

29.09.2013, 12:27

Buneee

mirela0911 1

29.09.2013, 13:00

lucy2002 1

04.10.2013, 14:18

Foarte buna si se face imediat! MULTUMESC pentru reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]