Piscoturi sau ''oasele lui Dino''

de Constelatialeu in Dulciuri, 27 Apr 2014 | 7627 vizualizari

 

Piscoturile astea imi aduc aminte de copilarie,de bunica.O zapaceam de cap si de multe ori le facea mai brunete piscoturile.Noua alea ne placeau,mai brunete si mereu ii ziceam,''nu ne mai faci piscoturi bronzate''.......Mie nu mi-au iesit asa frumoase,am o forma care seamana cu ''osul lui Dino'' din familia Flinston.....e mostenire de la alta bunica,bunica sotului......oricum nu mi-ar iesi asa cum le facea bunica,era tare priceputa.Imi pare rau ca am pierdut multe retete bune,pentru ca nu le-am notat la timp....

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana cu zahar
  • 1 lingura amoniac
  • coaja de la o lamaie
  • faina cat cuprinde
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piscoturi sau ''oasele lui Dino'':

Aluatul se face in doua etape.Prima data frecam ouale cu zaharul pana devin o spuma si se topeste zaharul,se adauga amoniacul stins cu otet si o cana cu faina.Se omogenizeaza si se lasa pana a doua zi.A doua zi punem faina pe blatul de lucru si luam din aluat cam cat intindem o foaie.Framantam pana obtinem o coca tare,care nu se lipeste si se intinde bine.Se intinde o foaie nici subtire ,nici prea groasa,potrivita.Cu ajutorul formei se decupeaza piscoturile,se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit,la foc moderat,cca 10-15 min,depinde si de cuptorul fiecaruia.La inceput sunt crocante,mie asa imi plac,dar a doua zi se topesc in gura.

Din ele putem sa facem diverse prajituri,sa le folosim la diverse creme la pahar sau le mancam asa cum sunt.

Sper sa-mi mai ramana cateva ,ca am niste iaurt grecesc si as face o prajitura..dar maine......

TIPS-URI

1

important sa frecam foarte bine galbenusurile

2

neaparat lasate dupa o zi pe alta...acoperim castronul cu un servet si il lasam la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Piscoturi sau ''oasele lui Dino''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cantuccini (biscuiti italieni) cu migdale