Piscotele de casa-babapiskota.

de merion35 in Prajituri, 9 Oct 2012 | 4776 vizualizari

 

Aceste piscotele se mai pot folosi in loc de pandispan,conbinat cu creme ca de exemplu reteta urmatore pe care( pe acest timp de criza) am inventat o si sper sa va placa si voua..reteta o gasesti aici:

http://www.bucataras.ro/retete/piscotel-cu-fantezie-36860.html

Sunt foarte gustoase si sunt bune si in loc de biscuiti la copilasi.
Se pot face mai multe odata si se pune in cutie care se inchide ermetic...are valabilitate indelungata,exact nu stiu pentru ca la noi trece repede...toti ne autoservim pe ascuns.....

 

INGREDIENTE

  • 4 buc.oua;
  • 120gr faina,
  • 120 gr zahar,
  • 1 plic vanilie dr Oetker,
  • 1 lingurita esenta de rom,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • un varf de cutit de praf de copt
  • zahar praf vanilat pentru presarat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piscotele de casa-babapiskota.:

Se prepara exact ca un pandispan!

Ouale se separa, galbenusurile le amestecam cu 2 treimi din zahar, plicul de vanilie, esentele,pana ce devine o crema pufoasa si alba. Albusurile se bat cu un strop de sare pana devine tari apoi adaugam restul de zahar si batem mai departe. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga cu grija, treptat la galbenusul amestecat finut cu albusul. Amestecam cu o lingura de lemn din exterior spre centru, invartind castronasul pana toate se omogenizeaza fara a se rupe albusul.

Aceasta compozitie se pune intr o punga de ornat si pe o tava tapetata cu hartie se formeaza piscotele lungi dupa preferinta si presaram cu zahar praf vanilat pentru a se topi pe piscot inaite de coacere. Intre timp, punem cuptorul la incalzit la 160 C.

Cand cuptorul este cald se pune la copt: pe program ventilat 160 C pe 12 minute, pe program simplu 180 C pe 10 minute.

Se coace doar pana devine putin maroniu la margini,nu va speriati ca ramane necopt, altfel, nu ramane moale si pufos!

Dupa racire,se presara cu zahar praf vanilat. Bafta!

TIPS-URI

1

Cand scoatem piscoturile din cuptor sunt putin lipite de hartie datorita zaharului presarat, dar cu grija, cu ajutorul unui cutit sau spaclu se poate desprinde frumos. Spaclu se gaseste la orice magazin cu scule si este de mare ajutor in bucatarie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piscotele de casa-babapiskota." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu branza aromata cu portocale