Piroste rusesti

de AnyCostescu in Aperitive / Garnituri, 28 Mar 2014 | 12468 vizualizari

 

Delicioase!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600 g faina
  • jumatate de cub de drojdie
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 morcov mare
  • 1 cartof mai marisor
  • 500 g carne tocata de pui
  • 100 g cascaval razuit
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • cateva fire patrunjel
  • 5 catei de usturoi pisati
  • cateva fire patrunjel verde
  • sare, piper
  • putin cimbru
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piroste rusesti:

Intr-un vas punem faina> facem o gropita in mijloc si punem drojdia pe care am sfaramat-o cu mana.

 Adaugam untul, zaharul si laptele caldut. 

Lasam 5 minute sa se desfaca drojdia, apoi framantam un aluat elastic si usor de modelat.

Lasam la crescut o ora.

In acest timp pregatim umplutura.

Morcovul si cartoful, se curata de coaja, se spala si se rad pe razatoarea mica.

Adaugam carnea, oul, si cascavalul ras.

Ceapa se curata si se taie cubulete. O calim 3 minute in putin ulei apoi o adaugam peste celelalte ingrediente.

Adaugam usturoiul, patrunjelul tocat, sare ,piper si putin cimbru. 

Amestecam totul bine (de preferat cu mana)

Eu inainte sa umplu aluatul am luat o bucatica din umplutura si am prajit-o sub forma de pifteluta.

Asa mi-am dat seama daca mai trebuie sa pun sare sau nu.

Dupa ce a crescut aluatul l-am impartit in 2. Am luat o bucata si am intins-o destul de subtire, apoi am taiat cercuri cu un bol.

Pe fiecare cerc am pus cate o lingura de umplutura si am lipit marignile.

Se pun in tava cu lipitura dedesubt.

Le ungem cu ou batut si presaram susan.

Se coc in cuptorul incins circa 30-35 minute sau pana se rumenesc frumos.(la foc mediu)

Sunt absolut delicioase!!! Se pot servi la orice masa a zilei, alaturi de sosul care va place sau salata.

De asemenea sunt numai bune de pus la pachet.

Sa aveti pofta :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piroste rusesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

simonacallas 1

28.03.2014, 20:32

Da! Da! Mai zic de vreo cinspe mii de ori, poate ajunge una si la mine

AnyCostescu 1

28.03.2014, 22:55

multumesc pentru aprecieri

AnyCostescu 1

28.03.2014, 22:55

simona da adresa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Vinete cu ardei kapia