Pilaf cu piept de pui

de carmenvlad in Pui, 13 Mar 2011 | 8697 vizualizari

 

Am folosit ca baza pentru aceasta reteta, pilaful de post. Am fiert bucatile de piept si le-am prajit. Apoi le-am servit cu pilaful de post. Dar atunci cand fac pilaf cu carne procedez ca la reteta urmatoare.

 

INGREDIENTE

Ingrediente
  • 8 bucati mici de piept de pui dezosate
  • 1 cana de orez
  • 3 cani de supa
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 cepe mici
  • 1 morcov
  • Sare si piper dupa gust
  • Marar sau patrunjel verde tocat
  • cateva rosii chery pentru decor
  • 2-3 fire de ceapa verde pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu piept de pui:

Se fierbe pieptul de pui in 1 L apa cu sare si 1 lingurita secretul gustului de gaina. Se spumeaza bine si se foloseste zeama la pilaf.
Se caleste ceapa cu morcovul in ulei, apoi se pune la fiert si orezul spalat. Se ia cu polonicul supa de pui si se pune peste pilaf. Se lasa sa fiarba 5 minute si apoi se adauga  restul de supa. Se mai fierbe 10-15 minute, se potriveste de sare si piper si se opreste focul. Se presara patrunjel sau marar proaspat tocat, se acopera vasul si se lasa 5 minute sa se amestece aromele. Pieptul de pui se prajeste si se serveste cu pilaful sau se poate lasa doar fiert si amestecat cu pilaful.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

DIANA B 1

14.03.2011, 10:46

Pai ........... de post , sau carne cat cuprinde ?!?

MotanLaOale 1

14.03.2011, 12:24

bun bun

carmenvlad 1

15.03.2011, 05:03

Va multumesc pentru comentarii. Este o reteta pe care poti sa o faci fie de post, fie de dulce, dupa cum va este mai usor sau mai pofta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]