Piersici

de Julie in Prajituri, 21 Aug 2010 | 8660 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri apa
  • 2 lingurite bicarbonat de amoniu
  • 2 linguri zeama de lamaie                                          
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde

Pentru crema:

  • o cana nuci macinate
  •  esenta de rom
  • 200 g  margarina sau unt
  • 150 g zahar farin
  • 3-4 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici:

Aluatul:

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga  apa, bicarbonatul de
amoniu stins in zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu sarea.
Se framanta bine sa rezulte o coca potrivit de moale,
din care se formeaza mici bile.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina,apoi se aseaza bilele de aluat,
cu ceva distanta intre ele. La copt isi vor dubla volumul.
Se tin in cuptor 20-25 minute.

Dupa ce s-au copt, cat inca mai sunt calde se scoate mijlocul cu ajutorul unui cutit ascutit, astfel incat sa ramana ca niste capacele goale.
Miezul scos se foloseste  la crema.

Crema:
Se bate untul cu zaharul farin.
Se adauga nucile, cacaua , esenta si miezul scos mai devreme.
Se omogenizeaza bine sa rezulte o pasta groasa.
Daca nu s-a legat , se adauga putin lapte.
Cu aceasta crema se umplu capacelele  si se unesc doua cate doua formand piersicutele. Ies in jur de 25 buc.

Se  decoreaza cu  dungi din glazura de zahar ,cu ajutorul unei pensule mici,
apoi se tavalesc prin zahar tos.

Glazura se obtine din  zahar farin amestecat cu zeama de lamaie
si colorant alimentar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata/ cu stafide