Piept de pui umplut în stil italian

de Satisfyyourcravings in Pui, 11 Mai 2013 | 6624 vizualizari

 

Am gătit acest preparat când prietenul meu s-a întors din Luxemburg, al cărei vin național este Riesling, așa că m-am gândit că acest piept de pui va fi opțiunea perfectă pentru un astfel de vin.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui fără piele şi os, tăiat longitudinal în 2
  • 250 grame mozzarella light, tăiată în 8 felii
  • 6 frunze de busuioc proaspăt
  • rozmarin, cimbru, oregano, busuioc uscate
  • sare/piper
  • 1 ardei roșu copt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut în stil italian:

Fiecare jumătate de pui se taie incomplet longitudinal pe latura lungă. Se presară sare, piper și ierburile uscate. Se așează apoi câte 2 felii de mozzarella, 3 frunze de  busuioc proaspăt și jumătate de ardei pe fiecare și se aduce cealată parte a pieptului, peste, formând astfel un "portofel" pe baza căruia se află mozzarella. 

Se aşează într-o tavă și se presară din nou cu sare, piper și ierburi. 

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pe raftul din mijloc, pentru 20 de minute. Se așează câte 2 felii de mozzarella pe fiecare dintre bucățile de pui și se introduce înapoi în cuptor, pe raftul superior pentru 5-7 minute, până când mozzarella s-a topit și s-a rumenit ușor. 

Eu le-am servit cu fasole păstăi, gătite la abur.

 

TIPS-URI

1

Calorii pe porție: 300

2

Vin recomandat: Vin alb sec

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut în stil italian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

11.05.2013, 20:58

Asta direct pe farfuria mea sa il pui

mihaelar63 1

13.05.2013, 00:55

Ai ales perfect preparatul pentru Riesling

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]