Piept de pui cu gorgonzola si cimbrisor

de mihaelar63 in Pui, 9 Ian 2018 | 3872 vizualizari

 

Am vazut eu candva de vreo doi ani la Gurita niste cuburi cu piept de pui, ceapa verde si caciota [ branza italieneasca moale ]. Cubuletele acelea dragute imbracate in mantie catifelata de branza m-au bantuit pana le-am transpus in practica :D.
 Va prezint versiunea mea de cubulete cu pui, gorgonzola si cimbrisor.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept pui
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri cimbrisor verde
  • 150 gr cas mozzarela razuit
  • 150 gr gorgonzola picante
  • piper
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu gorgonzola si cimbrisor:

  1. Pieptul de pui se spala si se taie cuburi aproximativ de 3/3 cm. Sarati.
  2. Jumatate din cimbrisor se toaca marunt.
  3. Se prajeste pieptul de pui in amestecul de unt si ulei.
  4. Cand pieptul incepe sa devina rumen, se pipereaza si se adauga cimbrisorul tocat.
  5. Reduceti intensitatea focului.
  6. Amestecati, adaugati casul, mozzarella razuite.
  7. Cand mozarella s-a incorporat, se adauga si branza gorgonzola sfarmata bucati mai mici.
  8. Gorgonzola fiind o branza moale si grasa se va topi repede si va imbraca cuburile de pui intr-o mantie matasoasa.
  9. Gustati, sarati sau piperati daca mai este nevoie.
  10. Decorati cu crengute de cimbrisor.
  11. Serviti pieptul de pui cu gorgonzola cald, insotit de garnitura si/ sau salata preferata.
  12. Noi am avut orez simplu si salata de rosii cu ceapa.

TIPS-URI

1

Reteta este versatila puteti inlocui cimbrisorul cu ceapa, usturoi, busuioc, etc.

2

Daca nu aveti gorgonzola puteti inlocui cu orice alta branza moale si grasa.

3

Eu am preferat gorgonzola picante care a adus un plus de savoare gustului de picant.

4

Langa pui cu branza italieneasca am pus si o bere pe masura. Bineinteles ca merge bine si un vin rose.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu gorgonzola si cimbrisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu smantana