Pește în crustă de mălai

de elucubratiiculinare in Crap / Caras, 15 Mai 2012 | 4143 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg pește (crap sau caras),
  • 1 lingură sare,
  • 3 linguri mălai,
  • 1 lingură făină,
  • ulei pentru prăjit.

Pentru servire:cartofi prăjiți,salată verde,ulei de măsline,zeamă de lămâie,mujdei.

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pește în crustă de mălai:

Curățăm peștele de solzi, înlăturăm măruntaiele, coada, aripioarele și capul, după care se tranșează în 2 sau 4 în funcție de mărimea peștelui.
Peștele se spală bine cu apă rece și se lasă la scurs.
Se condimentează cu sare.
Într-o farfurie un pic adâncă și lată amestecăm mălaiul cu făina.
Trecem peștele prin amestecul de mălai în așa fel încât să fie acoperit complet.
Se pune uleiul la prăjit (putem să-l verificăm dacă s-a încins cu o lingură de lemn - introducem coada lingurii și dacă aceasta sfârâie atunci uleiul este încins).
Prăjim peștele pe ambele părți.
Se scoate și se lasă să se scurgă uleiul în exces.
Se servește fierbinte pe pat de salată verde stropită cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, cu cartofi prăjiți și mujdei (eu am înlocuitul clasicul mujdei cu un sos de iaurt cu usturoi).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pește în crustă de mălai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

marinicayou10 1

16.05.2012, 00:27

vreau ei euuuuu putin peste cu usturoiiii

Sim0na 1

16.05.2012, 08:21

Bun, bun!

jolygina 1

16.05.2012, 12:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]