Peltea de gutui

de marcela1979 in Dulceata / Gem, 29 Oct 2013 | 3511 vizualizari

 

Si cum nimik nu se arunca din coji si cotoare se face peltea.

 

INGREDIENTE

  • cojile si cotoarele de la gutui
  • 3 kg zahar
  • zeama de la 1 lamaie
  • apa
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de gutui:

Se pun cojile bine spalate si cotoarele  sanatoase la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere la foc mic.

Cand sunt fierte si apa a scazut ,se strecoara si se pune la foc mic ,se adauga zeama de la lamaie.Cand clocoteste se adauga zaharul si se lasa sa fiarba pana este gata .

Se verifica daca e gata la fel ca la dulceata.Se pune calda in borcane curate si sterilizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]