Pateuri cu ciuperci

de ilinca_rox in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2014 | 10041 vizualizari

 

Sau se mai numeste si joaca in bucatarie impreuna cu iubitul meu :X A fost ideea lui sa facem aceste pateuri delicioase.
Ma ajuta mereu la gatit ... sau macar la spalat vasele :))))) tot e ceva :D

 

INGREDIENTE

  • 280 gr ciuperci Bonduelle feliate
  • 400 gr aluat foietaj
  • 4 linguri smantana 12%
  • 6-7 graunti usturoi
  • 1 galbenus ou
  • 1 lingura lapte
  • 12-13 alune de padure
  • 8-9 ciuperci negre
  • 20 gr unt
  • un varf de cutit sare
  • piper (dupa gust)
  • oregano(dupa gust)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu ciuperci:

La inceput se lasa aluatul la decongelat.

Pregatirea umpluturii: Se toaca marunt ciupercile si usturoiul. Intr-o tigaie se pune la incins untul apoi se adauga ciupercile la calit pentru 2-3 minute, pana se rumenesc putin. Se adauga si usturoiul tocat si se mai lasa inca 2 minute la calit, dupa care se pune smantana si se lasa la foc mic pana da in clocot. Se adauga sare, piper si oregano dupa gust, apoi se lasa la racit.

Aluatul se portioneaza. Mai intai se taie de-a latul pe jumatate, apoi cele doua bucati se mai taie inca odata pe jumatate. La final se imparte pe lungime in patratele egale.

Se umple cu cate o lingura din compozitia de ciuperci cate o patratica apoi se impatureste cu alta (se pune deasupra si se turteste pe margini pentru a nu iesi compozitia).
O tava se tapeteaza cu foie de copt. Pateurile optinute se aseaza in tava.

Decor: Alunele de pature se pun intr-o tigaie la prajit timp de 3-4 minute. Apoi se toaca marunt impreuna cu maslinele negre. Intr-un bol spargem oul si separam albusul de galbenus. Galbenusul se bate usor si se adauga peste el o lingura de lapte.
Dupa ce am asezat peteurile in tava, cu un cutit se fac cate 3 taieturi pe fiecare in parte apoi se ung cu cumpozitia de ou optinuta. Se presare peste ele bucatele de masline si alune de pature. Se baga la cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute pana se rumenes.


Se servesc atat calde cat si reci. Pofta buna!

TIPS-URI

1

umplutura de ciuperci se lasa la racit, dupa care se pune in aluat;

2

ca si forme, se pot face si rotunde sau triunghiuri, in functie de inspiratia voastra;

3

la decor, pateurile se pot taia cu un un cutit sau puteti folosi o furculita;

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spirale cu ciuperci