Pate de ficat de pasare

de Sim0na in Ficat, 8 Aug 2012 | 8547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 g ficat de pasare
  • 2 foi de dafin
  • ½ lingurita cimbru
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 170 g unt + 30 ptr topit
  • lapte cat sa acopere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat de pasare:

Ficatul se spala bine-bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert in lapte, impreuna cu foile de dafin si cimbru, pentru 40 minute. Am adaugat si cateii de usturoi striviti cu lama cutitului, si am mai lasat sa fiarba 10 minute.

Am lasat ficatul l-a racit, apoi l-am pus in blander impreuna cu 170 g unt. Am potrivit de sare si piper si am mixat pana s-a facut ca o pasta. Am pus pasta in 2 caserole cu capac, iar deasupra am turnat unt topit si racit.

Am dat la frigider si am papat cu mare pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Sim0na 1

13.08.2012, 09:44

Violeta, ti-o recomand cu drag

alexandra82 1

16.08.2012, 11:06

se poate si congela?

Sim0na 1

18.08.2012, 11:12

N-am incercat, dar... cred ca merge.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pate de casa, din ficat de pui