Pastrav la gratar

de mamaieelena in Pastrav, 25 Mar 2011 | 10081 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pastavi
  • Saramura:
  • 2 rosii proaspete
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov potrivit
  • 1 legatura de marar proaspat
  • 3-4 buc.de ardei iute (eu am folosit de la borcan consevati din gradina de cu toamna)
  • 1 lingura cu sare
  • putin maghiran uscat
  • piper pisat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4-5 cartofi fierti pentru garnitura
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la gratar:

Spalati bine pestii si tamponati cu hartie prosop, sarati si piperat .

Am pus gratarul de fonta pe ochiul de aragaz si l-am lasat sa se incinga f bine ca sa nu se lipeasca pestele si cand am vazut ca s-a albit carnea dedesubt am intors pestele pe partea cealalta.

Iintre timp am pus apa la fiert pt saramura. Cand a clocotit am pus sarea, piperul, maghiranul, rosiile maruntite ,ceapa si morcovul am pus si uleiul. Pestele este gata pe ambele parti s-a rumenit si il asez intr-un vas dreptunghiular ca sa aibe suficient spatiu si cu saramura clocotind o pun peste peste si tot atunci pun si mararul tocat marunt :imediat il acopar cu folie de aluminiu si se poate servi in 5 minute cu o garnitura de cartofi fierti, alaturi de un vin alb bun.Pofta buna,

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav italian