Paste cu creveti in sos alb si vin

de trifadalia in Penne, 8 Ian 2020 | 5487 vizualizari

 

Este o reteta usoara si superdelicioasa care se prepara rapid pentru o cina mai deosebita si cu care sigur nu veti da gres.
Se pot servi si alaturi de niste legume mexicane facute tot in sos alb sau chiar simple sau in orez, oricum crevetii cu acest sos sunt deliciosi

 

INGREDIENTE

  • 250 gr penne
  • 15 bucati creveti curatati
  • 150 ml smantana dulce cu 35 % grasime
  • 50 ml vin alb demisec
  • 1 buc ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 100 gr parmezan razuit
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita de sare
  • 30 gr unt
  • 50 gr ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu creveti in sos alb si vin:

Pentru inceput se pune apa  cu sare la fiert, iar cand apa clocoteste se pun pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

In tre timp ne pregatin sosul astfel:Crevetii se spala si se lasa sa se scurga de apa.

Se ia o tigaie in care se pune untul sa se topeasca impreuna cu uleiul de masline in care se pune ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul si se lasa pentru 2 minute sa iasa gustul din ele si sa se rumeneasca. In acest sos se adauga si crevetii unul cate unul si se lasa 5 minute pe fiecare parte la foc iute amestecand periodic . Se stinge cu vin care se mai lasa sa fiarba impreuna pentru 10 minute. La urma se adauga smantana si parmezanul  cu care mai fierb 5 minute iar la final se condiemnteaza dupa gust de sare si piper.

Pastele fierte si strecurate se pun peste sos si se servesc cat sunt calde.

TIPS-URI

1

Coditele de la creveti se pot lasa pentru decor.

2

Daca sunt creveti congelati se recomanda a se decongela si a-i lasa la scurs foarte bine de apa .

3

Pentru un plus de gust se poate adauga si oregano sau nucsoara.

4

Se decoreaza cu frunze de patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu creveti in sos alb si vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton si ciuperci