Pasta de rosii

de Rocsi in Bulion, 6 Sep 2011 | 15834 vizualizari

 

Sincer nu stiam cum sa denumesc reteta. Nu e nici suc de rosii, dar nici bulion ca nu e asa gros, si consider ca denumirea de pasta e cea mai indicata.

 

INGREDIENTE

  • 12 kg rosii
  • 2 linguri rase sare mare
  • piper macinat (sau boabe)
  • 4-5 foi de dafin
  • circa 1 canita mica de ulei
  • frunze de telina, busuioc, marar sau alte plante aromatice (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de rosii:

Spalam bine rosiile.
Intr-o oala punem apa la fiert.
Cand aceasta da in clocot, punem rosiile si le lasam cam 1 minut sa fiarba.
Le scoatem cu o paleta, intr-un bol si le lasam sa se rocoreasca, cat sa le suportam in maini.
Le decojim pielita, le scoatem cotorul, apoi le dam in blender, pana obtinem o pasta. Le puteti trece si prin masina de separat seminte.
Intr-o cratita mai groasa, de preferat de tuci, punem uleiul.
Adaugam rosiile pasate si fierbem sucul la foc potrivit.
Dupa circa 20 de minute, presaram sare, piper si foile de dafin rupte bucatele.
Lasam pe foc sucul de rosii pana capata o consistenta grosuta. Eu il fac dupa ochi, dupa cum imi place.
Spalam niste sticle cu apa fierbinte si le lasam la scurs.
Cand este gata sucul de rosii, inchidem aragazul si il punem fierbinte in sticle. Strangem bine capacele.
Le infasuram intr-o patura si le lasam asa peste noapte.
A 2 a zi le ducem la loc racoros.
PS: Acest suc de rosii il puteti pregati simplu sau cu ierburi aromatice, depinde doar de gustul vostru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (19)

Rocsi 1

08.09.2011, 13:58

- gabitza
-multumesc horia
- eduard

kamy 1

09.09.2011, 20:11

la rosii fac alergie vreo luna glumesc tare bun si iarna-i lunga

Rocsi 1

10.09.2011, 10:42

da e bun,dar eu am facut putin asa,ca a adus mama cateva rosioare si era pacat de ele...cred ca ai alergie la facut,ca din ce am inteles ai cam muncit la mosie..harnicuta de tine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]