Pasta de fasole cu bacon si sos de ceapa

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 21 Noi 2014 | 8445 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac o iahnie de fasole, dar s-a transformat intr-o delicioasa pasta, la care am adaugat si bacon taiat fideluta si sos de ceapa cu multe rosii.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole
  • 2 l apa
  • 4 cepe
  • 2 morcoi
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 3 foi dafin
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • sare dupa gust
  • 2 capatani usturoi
  • marar verde
  • Pentru sos:
  • 500 gr bacon
  • 2 cepe rosii
  • 2 cepe galbene
  • 200 ml ulei
  • 250 gr pasta de rosii
  • 1 lingurita zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de fasole cu bacon si sos de ceapa:

Punem fasolea bine spalata, la inmuiat de seara, in apa multa.

Dimineata, scurgem apa si frecam fasolea pentru a-i indeparta pelicula de deasupra, atat cat se poate indeparta.

Punem fasolea la fiert in putina apa(cat sa fie acoperita), iar cand atinge punctul de fierbere, scurgem apa, clatim fasolea cu apa calda si o punem din nou la fiert in apa calda.

Facem acest procedeu de doua ori, dupa care lasam fasolea sa fiarba, in apa cat sa fie acoperita, plus 3 degete deasupra ei.

Nu acoperim vasul, lasam fasolea sa respire, pentru a se mai elimina din gaze.

Cand fasolea incepe sa se inmoaie, adaugam ceapa si morcovul tocate marunt.

Adaugam si putina sare, crenguta de cimbru si foile de dafin.

Curatam usturoiul si il presam, apoi il adaugam peste fasole, cand aceasta este aproape gata de dat deoparte de pe foc.

Intre timp preparam si sosul.

Punem uleiul la incins si rumenim in el baconul taiat fideluta, apoi inlaturam baconul si adaugam ceapa tocata marunt.

Cand ceapa devine translucida, adaugam zaharul, apoi rosiile si mai lasam vasul pe foc 5-6 minute dupa care adaugam si baconul si ridicam vasul de pe foc.

Scurgem surplusul de ulei din sos si il adaugam in blender impreuna cu fasolea scursa.

Mixam fasolea bine si o asezonam cu piper macinat si boia de ardei dulce.

Servim fasolea cu paine prajita, sos de ceapa si marar tocat marunt si bineintele, nelipsitele muraturi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Zaharul din sosul de ceapa este optional, sau se pune in functie de gustul pastei de rosii.

2

Crenguta de cimbru si foile de dafin se vor inlatura dupa 10-15 minute de fierbere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de fasole cu bacon si sos de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta cu ceapa calita