Parjolute cu dovlecel

de Miha in Pui, 20 Iun 2009 | 5917 vizualizari

 

Cred ca mai degraba le-as boteza "parjolute Pacalici" :))...Doar asa am reusit sa fac familionul sa manance dovlecel.Dar n-au stiut ce e acolo...:)))

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de pui
  • 1 dovlecel
  • 1 ou
  • 2 catei usturoi
  • sare,piper
  • verdeata
  • 1 lingura faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjolute cu dovlecel:

Toate ingredientele le-am pus la robot si am tocat marunt.

Compozitia iese cam moale din cauza dovlecelului,asa ca am pus si o lingura de faina.

Am luat compozitia cu lingura si am pus in uleiul bine incins si am prajit pe ambele parti,la foc moderat.

Cand sunt gata se scot pe un prosop absorbant si se servesc cu piure de cartofi si salata de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjolute cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Swanheart 1

19.10.2009, 13:53

Am folosit si noi ulei de palmier, pana cand mi-a atras cineva atentia ca obtinerea lui face o multime de oameni nefericiti. Intr-un documentar, in Haiti, oamenii mancau turtite de namol (!) pentru ca le-au fost taiate recoltele de porumb si ce mai mananca ei, pt a se planta palmieri, iar ei nu vad niciun ban din treaba asta. Practic, ei nu mai au unde sa isi cultive cele necesare traiului. De atunci, n-am mai putut folosi ulei de palmier, desi mai am acasa un bidon de 3 l.

Miha 1

19.10.2009, 16:43

Swan,atat de mare sa fie consumul si implicit cererea de ulei de palmier incat sa se "taie" recolte intregi de porumb si alte cele? Nu neg ceea ce spui, dar cred ca lucrurile astea sunt...prea mari pentru noi astia mai...mici.

rivka 1

19.10.2009, 16:56

miha, da.
swan ca in general de altfel bunastarea unora se bazeaza pe saracia/nefericirea altora e un lucru arhicunoscut.

eu le-as praji (si in general o fac caci si asa prajesc foarte rar) si o fac in ulei de floarea soarelui, e ok atat timp cat e curat, proaspat, pe foc nu in friteuza la temperaturi exagerat de mari, dupa folosire se arunca.

atata vreme cat se foloseste cu masura zic eu uleiul de floarea soarelui e OK.
cred ca e o alegere personala , uleiurile astea pt friteuza sunt facute din uleiuri de palmier, si aia o folosesc cat mai rar, cred ca o data la 2 luni daca fac cartofi prajiti doar in ea.

cred ca orice mancat cu masura e OK...chiar si prajelile, cu conditia sa se foloseasca ulei curat si nears.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]