Papricas de curcan

de oanapl in Curcan, 27 Sep 2021 | 6324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800g piept de curcan (dezosat)
  • 2 cepe roșii
  • 3 roşii
  • 1 lingură boia dulce afumată
  • 1 ardei gras roșu
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml smântână de gătit
  • O lingură făină
  • pătrunjel proaspăt
  • Pentru găluşte:
  • 2 ouă
  • 1 lingură apă minerală
  • sare
  • făină
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de curcan:

Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc.

Separat, călești ceapa tocată peștișor și o adaugi peste carne, apoi adaugi condimentele, ardeiul tăiat cubulețe, roşiile decojite și pasate și sare după gust. Torni o cană de apă și lași să fiarbă la foc potrivit.

Pentru găluşte, pui apă la fiert. Bați ouăle cu sare ca pentru omletă, apoi adaugi apa și pui făină până obţii o smântână mai groasă.
Pui compoziția cu lingura (ca şi găluştele de griş) în apă fiartă, la foc mic, ca apa să nu bolborosească, pentru ca se vor împrăştia. Le fierbi cca.15 minute, de când se ridică la suprafaţă.
Amesteci smântâna cu o lingură de făină și apoi adaugi câteva linguri de sos fierbinte şi amesteci bine ca să aduci la aceeaşi temperatură, apoi torni peste compoziția din cuptor și omogenizezi. Adaugi şi găluştele scurse de apa în care au fiert. Amesteci şi potrivești de sare şi piper. Mai lași 5 minute la foc mic, apoi dai deoparte şi presari pătrunjelul tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]