Pane-uri de vinete cu urda

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 19 Aug 2010 | 5988 vizualizari

 

Un alt aperitiv de vinete cu urda…serviti va rog !

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 200g urda
  • 1 ardei gras rosu
  • 50g smantana grasa
  • 2 oua
  • 100g pesmet
  • Ulei de palmier(sau de care aveti)
  • Sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pane-uri de vinete cu urda:

Curatam vinetele si le taiem felii  de 5-7cm grosime. Le pudram cu sare, le punem  intr-o strecuratoare si le lasam cam 15-20’ sa-si lase zeama.

Intre timp pregatim amestecul de urda. Taiem cubulete ardeiul, adaugam smantana, putina sare si omogenizam.

Intr-un bol batem ouale si in alt bol punem  pesmetul.

Feliile de vinete le stergem cu prosop absorbant si cu o lingurita punem urda pe jumatate din felie, iar cealalta jumatate o pliem peste umplutura, apoi le asezam pe un platou.

Punem uleiul la incins, luam cate un paneu (de vanata) il trecem  prin ou apoi prin pesmet si-l punem la prajit. Le prajim pe ambele parti apoi le scoatem pe prosop absorbant.

Este o mancare usoara, buna pentru cina dar si foarte apreciata ca aperitiv .

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pane-uri de vinete cu urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mena29 1

19.08.2010, 16:46

Delicioase

Adinacarla 1

19.08.2010, 21:57

vin si eu la o portie......mai este si pentru mine?

loredanaaa 1

27.05.2013, 21:26

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita