Pandispan pufos cu prune

de DanMonica in Prajituri, 24 Aug 2012 | 5416 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 6 oua
  • - 300g faina
  • - 300g zahar
  • - 4 linguri apa clocotita
  • - 4 linguri ulei
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1/2 lingurita de scortisoara
  • - 5-6 linguri de compot (dupa preferinte)
  • - 15 prune
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan pufos cu prune:

Inainte sa ma apuc de prepararea pandispanului am taiat prunele  si le-am presarat cu o lingura de zahar si un pic de scortisoara.

Ca sa fim siguri de reusita pandispanului trebuie ca ouale folosite sa fie la temperatura camerei,  nu tocmai scoase din frigider. Separam albusurile de galbenusuri. Cu mixerul batem bine albusurile. Adaugam treptat zaharul si apa clocotita , amestecand pana se topeste de tot zaharul, apoi adaugam galbenusurile si uleiul.  

Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat in compozitie, amestecand cu o lingura de lemn .

Aluatul obtinut il turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar deasupra asezam prunele. Pentru ca imi place mult scortisoara am mai presarat putina peste prune si dupa ce le-am asezat in tava. In locul prunelor putem folosi orice alte fructe.

Dam tava la cuptor pentru 15-20 minute, la foc mic spre mediu. Cuptorul a fost incalzit in prealabil.

Eu am folosit o tava de 25 cm x 37 cm si pandispanul mi-a iesit destul de gros. Dupa preferinte, puteti folosi o tava de dimensiuni mai mari.

Dupa ce s-a racit un pic pandispanul l-am insiropat cu cateva linguri de compot si l-am servit ornat cu frisca.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan pufos cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune, scortisoara si migdale macinate