Paine rapida

de ella 87 in Piine, 13 Ian 2017 | 3521 vizualizari

 

O pâine ușor de făcut, crocanta la exterior si cu interior moale, fff buna.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina alba
  • 200 g faina integrala
  • 200/250ml apa călduță
  • 4 linguri ulei
  • 8 g sare
  • 7 g drojdie uscata
  • 10 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rapida:

Cernem faina intr-un vas, presărăm sarea, facem o gropita, adăugăm drojdia, zaharul, uleiul si apa călduță si amestecam.

Framantam, o să iasă un aluat lipicios, mai presărăm faina până devine un aluat compact.

Punem aluatul intr-un castron acoperit cu folie alimentara, il punem intr-un loc ferit de curent pt. cca. 40min.

După ce a crescut, il așezăm pe masa presărată cu făină, ii dam o formă rotundă și îl mai lăsăm cca. 20 minute, acoperit cu un server de bumbac.

Intre timp, dam drumul la cuptor la 220 grade C, punem în tavă hârtie de copt si adăugăm pâinica, presărăm faina si o crestam ușor, o lăsăm pt 25/30min, depinde de cuptor, ea trebuie să fie rumena.

O scoatem pe ceva, când o întoarcem si o batem, trebuie să sune a gol.

  Intr-un final am fost multumita, a ieșit coaja crocanta si interiorul moale, fff buna. 🍞🍯☕

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rapida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine Elvetiana cu masline