Paine pentru sandwich

de daniastefania in Reteta de vedeta, 16 Ian 2016 | 7730 vizualizari

 

O reteta foarte buna. Reteta ii apartine Marthei Stewart. Iese exact ca cea din magazin, dar mult mai buna.

 

INGREDIENTE

  • 875 g faina
  • 625 ml apa calduta
  • 56 g unt
  • 12,5 g zahar
  • 8,5 gr drojdie uscata
  • 17 g sare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pentru sandwich:

Intr-un vas punem 125 ml apa calduta, drojdia si zaharul. Se lasa 5 minute sa se activeze drojdia.

Faina se amesteca cu sarea si restul de apa. Se amesteca bine. Se adauga apa cu drojdia si zaharul, apoi untul. Framantam totul 10 minute. Aceasta operatiune se poate face si cu robotul. Formam o bila din aluat si il lasam la dospit, acoperit cu un prosop de bucatarie sau cu folie alimentara, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit, impartim aluatul in doua bile. Fiecare bila se intinde intr-un dreptunghi, apoi se ruleaza de jos in sus. Fiecare dreptunghi rulat se aseaza intr-o tava de chec unsa cu ulei. Lasam sa dospeasca, pana ajunge aluatul la varful formei. Se dau painile in cuptorul preincalzit la 240 grade C, pana sunt rumenite frumos. Se scot din cuptor si asa calde se ung cu unt topit. Astfel coaja ramane moale si nu se intareste. Tare buna! Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pentru sandwich" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

Gicuta 1

18.01.2016, 09:00

Ce painica pufoasa!

mihaelar63 1

21.01.2016, 07:45

Azi am sa framant . Imi place mult Martha Stewart . Painea facuta acasa este foarte buna

-Licurici- 1

21.01.2016, 07:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foie gras