Paine neframantata

de mimmi in Piine, 29 Ian 2012 | 6733 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba,
  • 340 ml apa calduta,
  • 13 g drojdie proaspata,
  • sare,
  • 1 lingura zahar,
  • 2 linguri ulei de masline,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neframantata:

Pregatim maiaua: Sfarmam drojdia,o amestecam cu zaharul si 100 ml apa calduta(din cele 340 ml),o lasam pana incepe sa dospeasca. Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margine punem uleiul,sarea si restul de apa. Amestecam compozitia cu o lingura de lemn,doar cat sa se amestece ingredientele. Ungem bine un bol cu ulei de masline si punem aluatul,acoperindu-l cu folie alimentara(daca aveti o forma cu capac e si mai bine). Lasam aluatul de azi pana maine la aceeasi ora in frigider(cel putin 12 ore) A doua zi,punem aluatul pe masa stropita din belsug cu faina,ne infainam si mainele si aplatizam usor aluatul in forma de cerc. Aducem marginile,rand pe rand spre mijloc,dupa care pregatim un prosop curat,pe care presaram din nou faina din belsug,punem aluatul cu cu partea de jos in sus si il acoperim cu marginile prosopului,lasandu-l la temperatura camerei cca 30 de minute. Incingem cuptorul la 250°C si inainte cu 5 minute sa bagam paine la cuptor,punem vasul de copt sa se incalzeasca. Ar fi de preferat,sa se foloseasca o oala cu capac in care sa coacem painea,pe care o punem usor exact in poztia in care o luam de pe prosop. Coacem painea aproximativ 30 de minute cu capacul,dupa care il indepartam si o mai lasam pana se rumeneste frumos. O lasam la racit dupa care o putem taia

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neframantata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de secara cu fulgi de porumb