Pâine irlandeză

de elucubratiiculinare in Piine, 15 Feb 2012 | 5701 vizualizari

 

Este o pâinică numai bună când nu aveți drojdie, denumirea ei originală în engleză fiind: Irish Soda Bread.

 

INGREDIENTE

  • 450 g făină,
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu,
  • 1 linguriță sare,
  • 350 g iaurt.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine irlandeză:

Încingem cuptorul la 200 grade C. Avem nevoie de o cratiță cu capac ce poate fi pusă în cuptor și să fie destul de mare pentru a permite pâinicii noastre să crească. Cratița se pune goală în cuptor să se încingă. Cernem făina, sarea și bicarbonatul într-un castron.

Amestecăm bine, apoi adăugăm iaurtul și amestecăm bine cu o lingură de lemn. După ce se omogenizează ingredientele, transferăm aluatul pe o planșetă și frământăm bine. Facem o cruce aluatului pe mijloc cu un cuțit. Se scoate tava din cuptor (atenție că este încinsă) și se pune aluatul (nu uitați să puneți capacul). Se dă la cuptor pentru 45 minute la 200 grade C. După 45 minute scoatem capacul și o mai lăsăm în cuptor 15 minute să se rumenească.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine irlandeză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Sim0na 1

15.02.2012, 20:19

Am salvat reteta! Arata minunat!

jolygina 1

19.02.2012, 10:31

DIANA B 1

29.02.2012, 11:45

Amj facut-o si eu ... bunuta ...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]